Πικάντικη ντοματόσουπα με μανιτάρια
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες από τα σπόρια
4μεγάλες ντομάτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2φλ.πεπονάκι(μικρό ζυμαρικό, μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο θέλετε)
1κ.σ.σάλτσα harissa (στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μια πολτοποιημένη πιπεριά τσίλι ή μπούκοβο)
3φλ.ζωμός λαχανικών
Βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Πολτοποιούμε στο multi τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τον ζωμό, το αλατοπίπερο, τα μανιτάρια, τη σάλτσα harissa και το λάδι. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε το πεπονάκι και αφήνουμε να βράσουν 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα πασπαλίζοντας με τον βασιλικό αν τον χρησιμοποιήσουμε.