Ψαρόσουπα με χόρτα
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μπακαλιάρος 1/2κιλό περίπου
1κιλό χόρτα της αρεσκείας μας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3κλωνάρια θυμάρι ,τα φύλλα του
1 ½ λίτρο χλιαρό νερό
1φλ.ζυμαρικό πεπονάκι ή άλλο μικρό για σούπα
Χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τον μπακαλιάρο στο νερό, τον στραγγίζουμε ,κρατώντας το νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Το καθαρίζουμε από τα αγκάθια και τον φυλάμε στην άκρη. Χοντροκόβουμε τα χόρτα αφού τα πλύνουμε καλά και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με λίγο από το ζωμό του ψαριού να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λάδι, το κρεμμύδι, το θυμάρι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτα. Ρίχνουμε το πεπονάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το καθαρισμένο ψάρι και χυμό λεμονιού για να σερβίρουμε. Αλλιώς μπορούμε να την σερβίρουμε χώρια από το ψάρι και το χυμό ώστε να βάλει ο καθένας όσο προτιμάει.