Ανοιξιάτικη σούπα
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό φρέσκος αρακάς
1λίτρο ζωμός λαχανικών
5κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
Αλατοπίπερο
1κ.σ.βασιλικός ψιλ/νος
Λάδι
Χυμός 1 λεμονιού
2κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο πολτοποιούμε τη σούπα στο multi. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το τυρί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.