Σούπα με παστό μπακαλιάρο και λαχανικά
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο παστού μπακαλιάρου , ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μετρίου μεγέθους κομμάτια
1ντομάτα χοντροκομμένη
2κ.σ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πατάτα μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
2μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2ματσάκι σέλινο ψιλ/νο
1/2φλ.ρύζι Καρολίνα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τη ντομάτα,το χυμό, το σέλινο και τα καρότα. Γεμίζουμε νερό να τα καλύψει και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την πατάτα και λαδάκι και συμπληρώνουμε νεράκι να τα καλύψει. Βράζουμε άλλα 30 λεπτά. Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και βράζουμε ακόμα 15 λεπτά. Τέλος τα βγάζουμε όλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με το ρύζι και σε πιατέλα όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να βάλει ο καθένας ότι επιθυμεί.