Loader

Κατακόκκινη κρεμμυδόσουπα

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

3μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1μεγάλη ντομάτα χοντροκομμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
1πατάτα κομμένη σε κύβους
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1φύλλο δάφνης
1κ.γλ.ζάχαρη
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και το μπαχάρι. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Την πολτοποιούμε στο multi αφού κρυώσει λίγο και την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Την σερβίρουμε ζεστή και προαιρετικά ρίχνουμε κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *