Σουπίτσα με αρακά και τζίντζερ
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.αρακάς
1σκελ.σκόρδο ολόκληρη
1κρεμμύδι χοντροκομμένο
1φλ.σπανάκι κατ/νο
500lt ζωμός λαχανικών
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
2φέτες ψωμί φρυγανισμένες
2κ.σ.μαιντανός
2φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σοτάρουμε τον αρακά, το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Πασπαλίζουμε με το καγιέν, το τζίντζερ και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Βάζουμε στο multi το ψωμί, το σκόρδο από τη σούπα και τον μαιντανό και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Τη μεταφέρουμε στη σούπα και την βάζουμε νε πάρει μια βράση και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού αν προτιμάτε.