Σούπα με αρακά φιδέ και πέστο δυόσμου
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.αρακάς κατ.
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
200γρ.φασολάκια κατ.
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.χυμός ντομάτας
2φωλιές φιδέ
1 1/2λίτρο ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
1/2ματσάκι δυόσμος
2σκελ.σκόρδο
50γρ.φουντούκια
50γρ.πεκορίνο τριμμένο
5κ.σ. λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα φασολάκια,τα καρότα και τον αρακά μέχρι να αρχίσουν να «τσιτσιρίζουν». Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Προσθετουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε άλλα 15 λεπτα και έπειτα ρίχνουμε το φιδέ για περίπου 12 λεπτά. Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε μέσα το μισό πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με το υπόλοιπο πέστο.