Μυδόσουπα
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 Η 2 ΚΙΛΑ ΜΥΔΙΑ
50 ΓΡΑΜ.ΣΕΛΙΝΟ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
2 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΥΤΕΡΙ Η ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
2 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
3 ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ.
Οδηγίες
Βήμα 1
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΜΕΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ . ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΤΡΙΜΑΡΕΤΕ ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ.