Light gourmet ρεβιθόσουπα
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό ρεβίθια
2κρεμμύδια κομμένα στα 4
1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
1/3από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.κύμινο
2 φύλλα δάφνης
Μια πρέζα μπούκοβο
Χυμός 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Λάδι
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
Ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στη χύτρα τα ρεβίθια και τα βράζουμε σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευής μας. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνιθο, τα φύλλα δάφνης, το κύμινο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε νερό να τα καλύψει και βράζουμε για 40 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και το μεταφέρουμε στο multi ,αφαιρώντας τα φύλλα δάφνης. Τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε να πάρουν βράση και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, διασκορπίζοντας ντομάτα και κρεμμυδάκια στο πιάτο και ραντίζοντας με λίγο λάδι.