Κόκορας με μπάμιες και κολοκυθάκια
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κόκορας κομμένος σε μερίδες
3-4 κολοκυθάκια χοντροκομμένα
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1λ.ζωμός κοτόπουλου
1/2κιλό μπάμιες κατ/νες
2ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
1φλ.χυμός ντομάτας
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
Μια πρέζα ζάχαρη
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1κ.σ.ρίγανη ξερή
1/2φλ.ροζέ κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το κρεμμύδι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να αχνίσει. Τοποθετούμε τον κόκορα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί. Μόλις αρχίζει να το απορροφάει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τις μπάμιες, το χυμό ντομάτας και τις φρέσκιες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με το βασιλικό, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με το λάδι και αφήνουμε το φαγητό να κάτσει 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.