Loader

Dip ψημένης μελιτζάνας με ντομάτα

2013-07-20
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Μπορούμε εναλλακτικά από το multi να ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά στο χέρι για πιο χειροποίητη εκτέλεση.

Συστατικά  

 

2μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση

1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο

3σκελ.σκόρδο

1/3φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ.ξύδι

1μέτρια ντομάτα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 30-40 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε την ψίχα. Την βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης με καπάκι για να την βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι και μια βδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *