Loader

Κοκκινιστό κουσκούς με βασιλικό

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

3κ.σ.λάδι

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

6λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

1πιπεριά Φλωρίνης ή ότι πιπεριά έχουμε ψιλ/νη

15ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1/2φλ.ντομάτα ψιλ/νη

1/2κ.γλ.μπούκοβο (προαιρετικά)

1/4φλ.χυμός ντόματας

1/4φλ.βασιλικός ψιλ/νος

1/2κ.γλ.ρίγανη φρέσκια

1/3κ.γλ.δενδρολίβανο

Αλατοπίπερο

3φλ.ζωμός λαχανικών

1/2φλ. κουσκους

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο από το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το μπούκοβο, αν το χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει 25 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το κουσκούς και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί άλλα 7-8 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί το φαγητό πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *