Κρεμμυδόσουπα με τραχανά και δαμάσκηνα
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
½ κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
10δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να
1κ.σ.θυμάρι
χυμός 1 λεμονιού
250ml χλιαρό νερό ή ωμό λαχανικών
1/3φλ.τραχανάς ξινός
1/2φλ.ροζέ κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό ή το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τον τραχανά ,χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν το σερβίρουμε.