Υγειϊνό λεμονάτο μοσχάρι
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1μικρή ρίζα φινόκιο χοντροκομμένη
2μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
1/3κ.γλ.κύμινο
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
1/2κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1κ.γλ.ginger σκόνη
1φλ.λευκό κρασί
1πρέζα ζάχαρη
Χυμός λεμονιού
Νερό να καλύψει τα υλικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στην χύτρα εκτός από το λάδι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τους χρόνους που ορίζει η συσκευή μας. Μόλις είναι έτοιμο ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε αμέσως. Εναλλακτικά βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι που προσθέτουμε πάλι στο τέλος του μαγειρέματος. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα ώστε να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα μας.