Καλαμαράκια με σπανάκι της μαμάς μου
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2kg καλαμαράκια κατ/να, κομμένα αν είναι πολύ μεγάλα
1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2κ.σ.λάδι
1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
Αλατοπίπερο
2μέτριες ντομάτες τριμμένες
1/2φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις αρχίζει να μειώνεται σε όγκο σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις ντομάτες. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια. Σερβίρουμε αμέσως.