Τονάκια με κόλιαντρο ginger & lime
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2τονάκια, γύρω στο κιλό και τα 2 μαζί
Λάδι
Αλατοπίπερο
4κ.σ.soya sauce
2κ.γλ.ginger σκόνη
4σκελ.σκόρδο
1κ.σ.κόλιαντρος σκόνη
Χυμό και ξύσμα από 2 lime
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα ταψί ή βαθύ σκεύος τα ψάρια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν ψήσουμε τα ψάρια στο φούρνο περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ελάχιστο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος με ένα κουτάλι περιχύνουμε από το ζουμί τα τονάκια για να μείνουν ζουμερά. Αν ψήσουμε τα τονάκια στην ψησταριά με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φορά την πλευρά του ψαριού όταν τα γυρίζουμε. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.