Κρασάτο χταπόδι
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό χταπόδι
1κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3σκελ.σκόρδο
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
1φλ.Μοσχάτο Σάμου
1φλ.του καφέ ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με τίποτα άλλο μέσα και δυναμώνουμε τη φωτιά να κατεβάσει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι,το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο και αρχίζουμε το σωτάρισμα από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε και τα 2 κρασιά και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά να ψηθεί περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα του.