Χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.κριθαράκι χοντρό
1χταπόδι περίπου 1 κιλό
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κ.σ.ξύδι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φύλλο δάφνης
1κρεμμύδι τριμμένο
1ποτ.κρασιού κόκκινο κρασί
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το χταπόδι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχουμε το λάδι, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Αφού ζεσταθούν προσθέτουμε το χταπόδι και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Όταν πλέον το χταπόδι μας έχει μαλακώσει προσθέτουμε ένα νεροπότηρο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Αν δούμε ότι το «πίνει» γρήγορα το νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.