Πικάντικος γαύρος στο φούρνο
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό γαύρος καθαρισμένος
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
1 καυτερή πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2κ.σ.μηλόξιδο
2κ.σ.ζάχαρη καστανή
Αλατοπίπερο
4κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πολτοποιούμε στο multi την καυτερή πιπεριά, την κόκκινη πιπερια μαζί με το μηλόξιδο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτάκια. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε τον γαυρό μέσα σε ένα ταψάκι, τον έναν δίπλα στον άλλον και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.