Κουτσομούρες γεμιστές
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό κουτσομούρες
1 αυγό
1 ματσάκι βασιλικός
2 κλαράκια μαντζουράνα
1 σκελ.σκόρδο
4κ.σ. λάδι
Αλατοπίπερο
2 φέτες ψωμιού την ψίχα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
200γρ.σέλερι ψιλ/νο
200γρ.φασολάκια βραστά
1 ματσάκι μαντζουράνα ψιλ/νη
4κ.σ. λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Ανοίγουμε την κοιλίτσα της κάθε κουτσομούρας και αφαιρούμε προσεχτικά το κόκκαλο. Γεμίζουμε με κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε με τη σειρά σε ταψάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Σωτάρουμε σε λαδάκι τα φασολάκια και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την ματζουράνα. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ψαράκια πάνω στο μείγμα από τα φασολάκια που ετοιμάσαμε.