Σουπίτσα για μωράκια
2013-06-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
50-100 γρ. κρέας από μοσχάρι χωρίς λίπος, πέτσες ή νεύρα, ή
50-100 γρ. στήθος από κοτόπουλο χωρίς πέτσες
2 μικρές πατάτες
2 μικρά καρότα
3-4 είδη διάφορα χορταρικά εποχής
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού ή ντομάτας
2 κοφτές κ.σ. ρυζάλευρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Βάλτε το να σιγοβράσει σε κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για μισή ώρα. Πλύντε και καθαρίστε καλά τα χορταρικά, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέστε τα στο κρέας που βράζει και αφήστε το να βράσει για άλλα 30-40'. Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ. Αδειάστε το μίγμα στο πιάτο του μωρού και προσθέστε το χυμό ντομάτας ή λεμονιού και το λάδι. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 κ.σ. ρυζάλευρο, ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.