Κουραμπιέδες 2012
2013-07-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
1κιλό αλεύρι
2κρόκοι αυγών
6κ.σ.ζάχαρη άχνη
1/4φλ.κονιάκ
2φλ.αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
Μπόλικη ζάχαρη άχνη για άχνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το κονιάκ και το αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε το μείγμα για πολύ λίγο και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Δεν πρέπει να τα παραζυμώσουμε για να γίνουν αφράτοι. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες μεγέθους της αρεσκείας μας. Εγώ φέτος τους έκανα μπουκίτσα. Τους ακουμπάμε σε βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την άχνη και μόλις ξεφουρνίσουμε τους κουραμπιέδες τους βουτάμε αμέσως εκεί και τους ανακατεύουμε καλά. Τους ακουμπάμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον άχνη. Και του χρόνου!!