Κρεμώδης σούπα σελινόριζας
2013-07-25- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 μέτρια σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
1κρεμμύδι χοντροκομμέμο
3μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
3σκελ.σκόρδο
600ml ζωμός λαχανικών
100ml κρέμα γάλακτος
1/2φλ.λευκό κρασί
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένα
3κ.σ.βούτυρο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μπούκοβο για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε τις πατάτες και την σελινόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ζωμό , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσουν και την πολτοποιούμε στο multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα κρατώντας στην άκρη 2 κουταλιές. Ανακατεύουμε τη σούπα που κρατήσαμε με την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σιγά σιγά στη σούπα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κρασί και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με μπούκοβο.