Ρυζόγαλο με ξερά φρούτα και toffee cream
2013-07-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
VEGETARIAN ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012
Συστατικά
1φλ.διάφορα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερύκοκα,σταφίδες,σύκα, απ’ όλα ή ότι έχουμε)
2φλ.νερό
1λίτρο γάλα
2/3φλ.ρύζι γλασέ
1βανίλια
1κρόκος αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1/2φλ.καστανή ζάχαρη
1/2φλ.toffee cream
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε για 10 λεπτά τα ξερά φρούτα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε, τα ακουμπάμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι και τη βανίλια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο από το γλυκό για να πάρει θερμοκρασία και έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φρούτα και την κρέμα toffee και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνουμε να σταθούν 20 λεπτά πριν σερβίρουμε.