Μπουρεκάκια με mix λαχανικών
2013-07-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
ΟΡΕΚΤΙΚΟ- VEGGETARIAN XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 2012
Συστατικά
5φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.κατ/νο mix λαχανικών
1κ.σ.άνιθος
Χυμός 1 λεμονιού
1φλ.ντοματάκια κονκασέ
1φλ.γραβιέρα κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο, τον άνιθο και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 20-25 λεπτά. Κατόπιν με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να απορροφήσουμε όλα τα υγρά. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει λίγο για να μην σκίσει το φύλλο μας γεμίζουμε ένα ένα φυλλαράκι με 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Το κάνουμε ρολό κλείνοντας και τις άκρες προς τα μέσα λίγο πριν το τη μέση του τυλίγματος. Αλείφουμε με λίγο νεράκι το τελείωμα για να μην ανοίξει και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω. Τα αλείφουμε με νερό ανακατεμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.