Φανουρόπιτα 2012
2013-07-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4φλ.λάδι
1/2φλ.ζάχαρη
1/2φλ.καστανή ζάχαρη
2φλ.χυμός πορτοκαλιού
2/3φλ.σταφίδες ξανθές
1κ.σ.κανέλα
1κ.σ.γαρύφαλλο
1σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχετε
Σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 170C για 1 ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια. Να θυμάστε ότι η Φανουρόπιτα δεν πρέπει να μείνει ούτε και να πεταχτεί,οπότε μοιράστε την όλη!