Λυχναράκια πασχαλινά με μανούρι και σαφράν
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα μισού λεμονιού
2ασπράδια
2κ.σ.ζάχαρη
100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΓΕΜΙΣΗ
300γρ.μανούρι θρυμματισμένο
3κ.σ.μέλι
1κ.σ.αλεύρι
6ίνες σαφράν
Ξύσμα 1 λεμονιού
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλεύρι και προσθέτουμε τα ασπράδια και το ασπράδι. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε μπολ το μανούρι. Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό το σαφράν και το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το μανούρι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη άχνη. Τα ανακατεύουμε καλά. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο. Με το φλιτζάνι του τσαγιού κόβουμε στρογγυλά κομματάκια από τη ζύμη. Ρίχνουμε από 1 κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και με τα δάχτυλα κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφανάκι. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη για να σερβίρουμε.