Τα κουλούρια του Πάσχα 2012
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3βανίλιες
4αυγά
400γρ.ζάχαρη
1200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ.αμμωνία σκόνη
120γρ.γάλα πλήρες
1/3φλ.τριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά , τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Εντωμεταξύ διαλύουμε την αμμωνία σε χλιαρό γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ σε μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Το ανακατεύουμε ελαφρά και το πλάθουμε λίγο με τα χέρια. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής μας ,τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30λεπτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!