Μπακαλιαρόπιτα
2013-07-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
4φλ.αλεύρι
1/2φλ.λευκό κρασί
1/3φλ.λάδι
Μια πρέζα αλάτι
Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1φύλλο παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
1φλ.ρύζι γλασέ
Λάδι
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι
1ματσάκι άνιθος
1ματσακι μάραθος
1/2φλ.μαύρες σταφίδες
2κ.σ.χυμός ντομάτας
1κρεμμύδι τριμμένο
1πατάτα κομμένη σε κύβους
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε μεγάλο μπολ και το κρατάμε μια ώρα στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χοντροκόβουμε τον μπακαλιάρο και ελέγχουμε για τυχόν αγκάθια. Τον βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τον σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πατάτα. Προσθέτουμε τον άνιθο, τον μάραθο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τον μπακαλιάρο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , το αλατοπίπερο και τον ζωμό που κρατήσουμε. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να πιεί το ζωμό και κλείνουμε τη φωτιά. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το ανοίγουμε σε 2 φύλλα. Στρώνουμε το 1 σε λαδωμένο ταψί και πάνω του ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε με λάδι. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Την βγάζουμε από το φούρνο , την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να την σερβίρουμε.
Μπακαλιαρόπιτα