Μανιταρόσουπα με κάστανα
2013-07-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Λάδι
1κρεμμύδι σε φέτες
1σκελ.σκόρδο
10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1κ.σ.κόνιακ
200ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
1/2κιλό μανιτάρια
3φλ.ζωμό κότας
1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου 20 λεπτά. Κρατάμε λίγα μανιτάρια για το σερβίρισμα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή διακοσμώντας με μερικά φετάκια μανιτάρια σε κάθε πιάτο