Loader

Λεμονάτα ρεβύθια με μπακαλιάρο

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Λάδι

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

3φιλέτα μπακαλιάρου

Χυμό 2 λεμονιών

2-3 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 ½ κ.σ.αλεύρι

1/2λίτρο ζεστό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε άφθονο νερό τα ρεβύθια για 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, το σκόρδο, τον άνιθο , αλατοπίπερο και το νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, να δέσουν όλα μαζί. Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε το μάτι. Ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν τα φιλέτα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *