Ρεβύθια με τσίπουρο στο πήλινο
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
1ντομάτα τριμμένη
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φλ.τσίπουρο
Χυμό 1 λεμονιού
1κλωνάρι θυμάρι και 1 κλωνάρι δενδρολίβανο τα φύλλα του
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα ρεβύθια για 40 και τα ξαφρίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος φούρνου μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και νεράκι να τα καλύπτει. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 200C. Το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ζεστό.