Ρεβύθια με πράσινες ελιές
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
1καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1κρεμμύδι τριμμένο λάδι
Αλατοπίπερο
1καυτερή πιπεριά όλοκληρη
20πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
Χυμό 2 λεμονιών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής σας. Εναλλακτικά βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά. Τα ξαφρίζουμε και ρίχουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αν χρειζεται λίγο χλιαρό νράκι. Τα σιγοβράζουμε 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σούπα μας.