Φακές με σύγλινο
2013-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.φακές
λάδι
Αλατοπίπερο
1ντομάτα τριμμένη
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1κ.σ.ρίγανη
2φύλλα δάφνης
100γρ.σύγλινο ψιλ/νο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1κ.σ.μέλι
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
Αλατοπίπερο
Λάδι
2κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμμε τις φακές, το λάδι, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τη ρίγανη και 3φλ.νερό στη χύτρα και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εναλλακτικά βάζουμε τις φακές με το νερό σε κατσαρόλα να βράσουν για 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνείζουμε το βράσιμο άλλα 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να χυλώσει η σουπίτσα μας. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του σύγλινου να μαλακώσουν λίγο και να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε σε βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε βαθύ πιάτο φακές, διασκορπίζουμε λίγα κομμάτια από το σύγλινο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.