Γίγαντες πλακί της Ρένας
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1καρότο τριμμένο
2κλωνάρια σέλερι ψιλ/να
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν με λίγο νεράκι , περίπου 15 λεπτά, να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Σουρώνουμε τα φασόλια κρατώντας λίγο από το νεράκι που βράσανε. Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε καθώς και το νεράκι που φυλάξαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνουν με τη σαλτσούλα τους και να μελώσουν. Σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά με ζεστό ζυμωτό ψωμάκι και ελίτσες.