Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι
2013-07-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2φλ.μαυρομάτικα φασόλια
3κ.σ. λάδι
2φλ.σπανάκι
2 σκελ.σκόρδο
2κ.σ.χυμό λεμονιού
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μείνει τόσος νερό , όσο μια πηχτή σούπα. Εντωμεταξύ σε τηγανάκι, βάζουμε το σπανάκι και το σκόρδο με τις 2 κουταλιές λάδι να σωταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε το σπανάκι στα φασόλια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπ λάδι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και σερβίρουμε με λεμόνι.