Νέο πιάτο από τη μακαρονάδα της προηγούμενης μέρας
2013-07-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Ένα από τα αγαπημένα πιάτα του καλού μου είναι μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λίγο τηγανητό λουκάνικο, είτε λουκανικάκια Φρανκφούρτης είτε κάποιο άλλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Όσο κι αν τα έχω υπολογισμένα σαν ποσότητες συνήθως κάτι περισσεύει. Έτσι μπορείτε και εσείς να αξιοποιείται πάντα τα υλικά που σας μένουν. Μπορούμε να βάλουμε ότι ζυμαρικά έχουμε, Νο 6 ή πένες ή φαρφάλες ή χυλοπίτες και οτιδήποτε άλλο. Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας, ακόμα κι αν είναι από κάποιο μοσχαράκι ή αν έχει μέσα λαχανικά. Κι αν δεν έχουμε τηγανίσει λουκάνικο να προσθέσουμε κάποιο αλλαντικό που έχουμε στο ψυγείο μας ή ψητό κοτόπουλο ή κάποιο άλλο κρέας ψιλοκομμένο.
Συστατικά
2πιάτα μακαρόνια που περίσσεψαν
15ροδέλες τηγανητού λουκάνικου που έμειναν
1φλ.σάλτσα ντομάτας
2αυγά χτυπημένα
Λάδι
Φρυγανιά τρίμμα
1φλ.κασέρι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μακαρόνια με τα αυγά, το μισό τυρί, τη σάλτσα και τα λουκάνικά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα ζυμαρικών και από πάνω διασκορπίζουμε το υπόλοιπο κασέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.