Ψητά spring rolls με λαχανοσαλάτα που περίσσεψε
2013-07-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Εγώ έβαλα τη ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα με σόγια και κέτσαπ ,που βρίσκεται στην κατηγορία σαλάτες του site.
Συστατικά
5-6φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση
1 ½ -2φλ.λαχανοσαλάτα που περισσέψε*
1κρόκος αυγού χτυπημένος
2κ.σ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Στραγγίζω τη σαλάτα από περιττά ζουμιά. Σοτάρω σε αντικολλητικό τηγάνι αν έχει επιπλέον υγρά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Γεμίζουμε κάθε φυλλαράκι με 1 κουταλιά της σούπας από τη σαλάτα και την κάνουμε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα λίγο πριν την μέση του τυλίγματος. Ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε το κλείσιμο του ρολού για να μην ανοίξει. Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο προς τα κάτω. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τέλος αλείφουμε όλα τα ρολά με το μείγμα αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά σκέτα ή με κάποια σαλτσούλα γλυκόξινη, έτοιμη ή σπιτική.