Πιτάκια με ρύζι και συκώτι που περίσσεψε
2013-07-30- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400γρ.αλεύρι
50ml γάλα
100γρ.βούτυρο λιωμένο
2αυγά
1πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
2κρόκοι αυγών
σουσάμι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1μεγάλο κομμάτι συκώτι μαγειρεμένο ψιλ/νο
1φλ.ρύζι μαγειρεμένο
100γρ.μανούρι ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.θυμάρι
Λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τελευταίο το γάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το γάλα σιγά σιγά, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το συκώτι κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το μανούρι, το ρύζι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το ζυμάρι μας και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Τα γεμίζουμε στο κέντρο με μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε σε πακετάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τους κρόκους αυγούς χτυπημένους. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά.