Ριγγατόνι φούρνου με σπανάκι βότκα και φέτα
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ./νες
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
Μια πρέζα μπούκοβο
1/2φλ.βότκα
1/4φλ.κρέμα γάλακτος
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΑ ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ
2φλ.ριγγατόνι
3φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1φλ.φρυγανιά τρίμμα και λάδι για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε τη βότκα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και την κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα μαζί με το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Απλώνουμε τα μισά ζυμαρικά και από πάνω διασκορπίζουμε τη φέτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.