Εύκολο τηγανητό ρυζάκι
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φλ.ρύζι μαγειρεμένο
3αυγά
2κ.σ.γάλα
1μεγάλο καρότο τριμμένο
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1φλ.γαλοπούλα βραστή πολύ ψιλ/νη
Αλατοπίπερο
2κ.σ.λάδι
1/2φλ. αραβοσιτέλαιο ή Σουσαμέλαιο αν υπάρχει διαθέσιμο
Soya sauce για το σερβίρισμα
2 ½ κ.σ.ζάχαρη(προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αφού ζεστάνουμε το μισό αραβοσιτέλαιο τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, ώστε να ψηθούν και να στραπατσαριστούν. Τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ή wok ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τη γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στη φωτιά. Ραντίζουμε με το λάδι και τη σόγια σος , πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.