Loader

Λαζάνια αλά Μexico

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/2κιλό κιμάς

20λαζάνια στρογγυλά ή φύλλα

2κ.σ.πάπρικα

1κ.γλ.κύμινο

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.ντοματάκια κονκασέ

1φλ.κόκκινα φασόλια κονσέρβα,στραγγισμένα

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

1/2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2φλ.enchilada sauce ή κάποια κόκκινη σάλτσα της αρεσκείας μας

1φλ.γκούντα τριμμένο

1/2φλ.cheddar τριμμένο

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

2κ.σ.ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

3κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το μπέικον να πάρει χρώμα και το κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το κύμινο ,τη σκόνη τσίλι και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα φασόλια , τα μανιτάρια και το μπέικον και ελάχιστο νερό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ απλώνουμε τη μισή από την κόκκινη σάλτσα ή την enchilada sauce, ότι χρησιμοποιήσουμε, σε ένα ταψί. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι ένα ένα τα λαζάνια και τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στη σάλτσα ,στο ταψί. Διασκορπίζουμε την υπόλοιπη σάλτσα , τα τυριά, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμύδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *