Loader

Φακοπίλαφο με πλιγούρι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.φακές

3φλ.νερό

2κ.σ.λάδι

2κ.σ.βούτυρο

2μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1φύλλο δάφνης

2-3 γαρύφαλλα

2κ.γλ.κύμινο

1/2κ.γλ.κανέλα

Αλατοπίπερο

1φλ.πλιγούρι

Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις φακές σε μπόλικο νερό που βράζει και τις βράζουμε για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μισά και τα κρατάμε στην άκρη. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα υπόλοιπα μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το νερό και τα κρεμμύδια που βγάλαμε πρώτα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα γαρύφαλλα, το κύμινο και την κανελά. Τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το μάτι. Τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις φακές , ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα χρυσαφί κρεμμύδια και χυμό λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *