Loader

Σπαγγέτι με καλαμαράκια και σάλτσα ούζου

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

250γρ.καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα

200γρ.σπαγγέτι Νο7 ή άλλο της αρεσκείας σας

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.μπούκοβο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1/3φλ.ούζο

2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες

2κ.σ.κάππαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε την κάππαρη , την ντομάτα και τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Λογικά δεν θα χρειαστεί νερό γιατί θα βγουν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 10-12 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *