Μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο λαζάνιαή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
600γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
2φύλλα δάφνης
1κ.σ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νος
1κ.σ.ρίγανη φρέσκια ψιλ/νη
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε νερό και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε τα λαζάνια με κουταλιές από τον κιμά και μπόλικο κεφαλοτύρι.