Πικάντικο thai ρύζι με σταφίδες και μανιτάρια
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.ρύζι thai
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1/3φλ.σταφίδες ξανθές
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2κ.γλ.κανέλα
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2κ.γ.τσίλι flakes
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
1κ.γλ.κουρκουμάς
4φλ.ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα μανιτάρια 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά κάθε φορά που το απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά και τα chilly flakes. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Μόλις τελειώσει ο ζωμός αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς να το πιεί τελείως και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.