Στριφτά ζυμαρικά με τόνο και ανζούγιες
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.στριφτά ζυμαρικά ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
2μέτριες ντομάτες χοντροτριμμένες στο multi
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κονσέρβα τόνος στραγγισμένη
6-7φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες , αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και τις αντζούγιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε , σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.