Τορτελίνια με θαλασσινά ρόκα και ούζο
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1συσκ.φρέσκα τορτελίνια
1κ.σ.βούτυρο
1κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1σφηνάκι ούζο
1φλ.ανάμικτα θαλασσινά κατ/να (γαρίδες , μύδια,καλαμάρι κλπ)
Αλατοπίπερο
120γρ.κρέμα γάλακτος (κανονική ή Light)
1/2ματσάκι ρόκα κομμένη με τα χέρια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει σοτάρουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το ούζο. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις δέσει η σάλτσα το κατεβάζουμε από το μάτι. Ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.