Loader

Ριγκατόνι με φουρνιστά λουκάνικα και πιπεριές

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

250γρ.ρικατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

2πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες από τα σπόρια

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2χωριάτικα λουκάνικα (100γρ.περίπου) κομμένα σε φέτες

Λάδι

αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

1κ.γλ.βασιλικός

1φλ.σάλτσα marinara*

Παρμεζάνα τριμμένη

 

Οδηγίες

Βήμα 1

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ 1φλ.χυμός ντομάτας 1ποτήρι νερό Αλατοπίπερο 1κ.γλ.ρίγανη 1κ.γλ.βασιλικός 3σκελ.σκόρδο λιωμένες Λάδι Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. **Είναι μια σάλτσα κυρίως της Νότιας Ιταλίας με ντομάτες, σκόρδο και μυρωδικά. Κάποιες φορές προσθέτουμε κάππαρη, ελιές και κρεμμύδια. Χρησιμοποιείται πολύ στην πίτσα, με ζυμαρικά ή ρύζι αλλά και θαλασσινά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα ταψάκι τα λουκάνικα δίπλα τις φέτες κρεμμυδιού και πιο δίπλα τις πιπεριές ψιλοκομμένες ή ολόκληρες για να τις κόψουμε μετά. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά περίπου. Τα μεταφέρουμε στα ζυμαρικά κι αν δεν είχαμε κόψει τις πιπεριές , τις κόβουμε τώρα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικη παρμεζάνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *