Τηγανητό ρύζι με γαλοπούλα
2013-08-02- Κουζίνα: Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.basmati βρασμένο
3κ.σ.soya sauce
3κ.σ.σησαμέλαιο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/3φλ.φασολάκια πράσινα στρογγυλά βρασμένα και ψιλ/να
1/2φλ.γαλοπούλα ψημένη και ψιλ/νη
2φέτες μπέικον
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
Πιπέρι και λίγο αλάτι
2αυγά χτυπημένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τη γαλοπούλα και το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και τη σόγια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ψηθούν τα αυγά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά , σερβίρουμε και αν θέλουμε συμπληρώνουμε επιπλέον σόγια.